adnow1

loading...

неделя, 25 февруари 2018 г.

Пиле с бира

Пиле с бира – 

 една невероятно добра комбинация, осигуряваща сочност и запомнящ се вкус. Добавяйки и хрупкавите картофи, поели аромата на месото и бирата, ястието получава един съвършен завършек.

Необходими продукти: 

 Едно пиле, 7-800 гр. картофи, 300 мл. бира, масло, черен и червен пипер, джоджен, сол 

Начин на приготвяне: 

 Измийте пилето и го разделете на порции. Подредете осолените и подправени с малко черен и червен пипер парчетата месо в намаслена тава, а между тях поставете нарязаните на лентички картофи. Залейте с бирата, добавете малко вода и джоджена. Нарежете парченца масло върху ястието. Печете в умерена фурна до готовност – получаване на хрупкава коричка на пилето и зачервени картофки. Добър апетит!