adnow1

loading...

понеделник, 26 февруари 2018 г.

Кекс с локум


Много лесна, бърза и дори без яйца. Резултатът е сладък кекс приличащ на пандишпанче. 

Продукти: 
1,5 ч. ч. кисело мляко (около една кофичка); 1,5 ч. ч. захар; 1/2 ч. ч. олио; 1,5 ч. л. сода бикарбонат; 3 ч. ч. брашно; 1 – 1/2 кутия локум (в зависимост от съда за печене, дали е широк, или дълбок);


Начин на приготвяне: 
В дълбок съд изсипвате киселото мляко и прибавяте содата, за да се угаси в млякото. Разбърквате. Прибавяте захарта и олиото, разбърквате добре. И накрая брашното и отново разбърквате до хомогенна смес.
В намаслена тава или форма за кекс изсипете сместа и наредете локум на малки резенчета.

Забележка: 
В сучай, че използвате кръгла и дълбока форма за кекс, изсипете половината смес и наредете нарязаните на половина парчета локум, след което изсипете остатъка от сместа. Ако е в разлята и плитка така наредете локума след като изсипете сместа, но без да го притискате надолу.
Печете в предварително загряна на 200 градуса фурна.
След 20-тина минути кекса е готов. Но предварително проверете това с чист и сух нож, или клечка за зъби.