adnow1

loading...

вторник, 27 февруари 2018 г.

Картофи Буланже

Продукти: 

800 гр. картофи; 2-3 средно големи глави лук; 1/2 чаша топъл пилешки бульон; 1/2 чаша прясно мляко; 20 гр. масло; сол; пипер; чубрица; чесън на прах;

Начин на приготвяне: 

Обелете и нарежете картофите на шайби с дебелина по-малка от 1 см. Нарежете и лука на много тънки шайби. В намаслена огнеупорна тавичка наредете картофите и лука на слоеве, като започнете с картофите. Върху тях поръсете сол и пипер и продължете с лука.И така докато свършат. По възможност завършете с лука. В купа смесете млякото, бульона, чубрицата, чесъна на прах и разбъркайте. Изсипете сместа в тавичката. Сложете отгоре нарязаното на пръчици масло. Поставете алуминиево фолио и запечете за 40 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 40 -те мин. махнете фолиото. Запечете отново до златисто кафяво.