• За плънката:
500 гр. кайма
1 голяма зелена чушка
2 средно големи глави лук
съвсем малко олио
чубрица
кимион
сол
1 голяма зелена чушка
2 средно големи глави лук
съвсем малко олио
чубрица
кимион
сол
• За тестото:
1,5 с.л. зехтин
320 мл топла вода
2 ч.л. сол
½ с.л. захар
640 гр. брашно
половин кубче мая
320 мл топла вода
2 ч.л. сол
½ с.л. захар
640 гр. брашно
половин кубче мая
От продуктите омесвате меко тесто. И оставяте да втаса за около 30-40 минути. Всъщност, най-удобно е да си направите плънката, докато чакате тестото да втаса. След това разделяте тестото на 32 приблизително равни топчета. Нарязвате чушката и лука на дребни кубчета. Задушавате ги леко в олиото, след което прибавяте каймата и подправките и запържвате. С намазнени ръце, върху намазнена повърхност разточвате всяко топче възможно най-тънко, под формата на кръгче или елипса.
Слагате плънката и затваряте с помощта на виличка.
Слагате първата тава (с 16 питки) във фурната да втаса на 50 градуса (това отнема около 20 минути) и след това се залавяте с приготвянето на питките за втората тава. Намажете ги с жълтък,смесен с 1 с.л. олио. Оставяте ги да втасват някъде на топло и включвате първите, които трябва вече да са втасали. Пекат се на 180 градуса до златисто.
Слагате първата тава (с 16 питки) във фурната да втаса на 50 градуса (това отнема около 20 минути) и след това се залавяте с приготвянето на питките за втората тава. Намажете ги с жълтък,смесен с 1 с.л. олио. Оставяте ги да втасват някъде на топло и включвате първите, които трябва вече да са втасали. Пекат се на 180 градуса до златисто.
Вкусни питки, които ще правя отново и отново!